Expositie driebergen

Eerst expositie IWS Holland

Dit jaar vindt de eerste Nederlandse groepsexpositie van IWS Nederland plaats in galerie Driebergen. Het aantal exposanten bestaat uit 11 leden van IWS. De expositie omvat ongeveer 60 aquarellen. Gehele maand maart te bezichtigen. Open zaterdagen en zondagen van 12.00 – 17.00 uur Als extra organiseerde de IWS op 5 maart jl. een schilderdag voor Facebookvrienden en
andere enthousiaste aquarellisten om samen te schilderen en ervaringen te delen. De dag was een groot succes en vraagt volgens de deelnemers van deze superleuke dag om herhaling.

De International Watercolor Society ( IWS) is een vereniging waar 60 landen wereldwijd bij aangesloten zijn . Opgericht in 2012 in Turkije met als doel De Aquarel als kunstvorm te promoten .

Het ondergelegen doel is dat alle kunstenaars dezelfde taal spreken en door hun kunstwerken mensen een gevoel van geluk en positieve energie kunnen geven. Kunst kan mensen verbroederen en dat was het belangrijkste doel van de Watercolor Festivals en Biënnales die de afgelopen jaren in verschillende landen gehouden zijn .

Hannie Rieuwerts (voorzitter IWS Holland) is in 2012 en 2014 als Nederlandse Aquarellist uitgenodigd op het Festival van de IWS in Turkije. Terug in Nederland heeft zij een aantal gerenommeerde aquarellisten gevraagd om hier ook een afdeling van de IWS op te richten.

April 2015, is de stichting IWS Holland officieel van start gegaan. Inmiddels hebben zich 20 leden aangesloten, is er een website en een Facebookpagina . De ballotage voor aspirant leden is zwaar want IWS Holland wil alleen de beste Aquarellisten om de aquarel in Nederland op de kaart te zetten.

IWS Holland heeft inmiddels al aan verschillende grote buitenlandse exposities meegedaan .

April 2015 Fabriano in Acquarello, Italië
Sept-November 2015 IWS Exhibition LOVE@RTH, Indonesia
December 2015 India Biennale 2015, India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *